Francijā olas vāra tikai šādi – kulinārijas triks, kā ar vienu kustību viegli noņemt čaumalas

Vārītas olas ir daudzu cilvēku ierasta brokastu sastāvdaļa. Tomēr nereti vienīgā problēma ir noņem olu mizu, lai puse olas neaizietu miskastē. Bet ir kāds risinājums – tūkstošiem TikTok lietotāju jau ir pārbaudījuši šo metodi un ir rezultāti ir vairāk nekā efektīvi.

Slavenais amerikāņu šefpavārs Kristofers Kimbals atklājis noslēpumu, kas var mainīt olu mizošanas procesu. Viņš norāda, ka nebūt ne pati gatavošana no nodrošina vieglu un bez stresa olu čaumalas noņemšanu.

Cieti vārītu olu mizošana ir gandrīz ikvienam pazīstams uzdevums. Bet slavens šefpavārs Kristofers Kimbals, Amerikas testa virtuves dibinātājs, saka, ka lielākā daļa no mums to visu ir darījuši nepareizi. Savā TikTok kontā viņš dalījās, ka panākumu atslēga nav gatavošanas laiks, bet gan pareiza dzesēšana.

“Ikviens pieļauj kļūdas, mizojot olas,” saka Kimbals. “Uzturoties Parīzē, es sapratu, ka runa nav par to, kā izvārīt olu, bet gan par to, kā to atdzesēt.”

Viņš saka, ka tieši tad viņš atklāja paņēmienu, kas mainīja viņa pieeju vārītām olām. Metode ietver olu vārīšanu tieši 8 minūtes un 40 sekundes, pēc tam nekavējoties ievietojot ledus vannā uz trim minūtēm. Pēkšņas temperatūras izmaiņas ļauj dzeltenumam palikt mīkstam un mitram, un baltumam viegli atdalīties no čaumalas.

“Noslēpums ir vienkāršs: ledus vanna trīs minūtes. Tas liek iekšā esošajai olai nedaudz sarauties un atdalīties no čaumalas, ļaujot tai viegli atdalīties,” skaidroja šefpavārs.

Gatavošanas process izskatās šādi: Uzvāra ūdeni, uzmanīgi ievietojiet olas verdošā ūdenī. Vāriet zem vāka 8 minūtes un 40 sekundes.

Pēc vārīšanas nekavējoties ievietojiet olas lielā ledus bļodā. Atstājiet tās tur trīs minūtes. Izņemiet tās un izbaudiet, kā čaula noiet nost vienā sekundē.